Krajowy Zespół Samorządowy SLD obradował w Bydgoszczy

7 marca 2018 r. w Bydgoszczy obradował Krajowy Zespół Samorządowy SLD. Przy okazji prac nad programem Sojuszu na wybory lokalne, odbyła się konferencja prasowa.

W skład zespół wchodzą samorządowcy, którzy na kanwie przynoszących dobre efekty inicjatyw, zrealizowanych przez polityków lewicy na wszystkich szczeblach administracji lokalnej, tworzą program, z którym SLD pójdzie na najbliższe wybory. Zostanie on zaprezentowany na Konwencji Krajowej w maju.

Podczas konferencji prasowej sekretarz generalny SLD, a zarazem radny Sejmiku Warmińsko-Mazurskiego Marcin Kulasek powiedział, że na szczeblu wojewódzkim Sojuszu będzie szedł pod sprawdzonym szyldem „SLD Lewica Razem”, natomiast jeśli chodzi o powiaty, miasta i gminy to działacze sami zadecydują, czy chcą tworzyć komitety lokalne, czy iść w barwach SLD.

Wiceprzewodnicząca SLD, zastępca prezydenta Bydgoszczy Anna Mackiewicz zaapelowała o szeroki udział związkowców, działaczy społecznych i wszystkich, którym bliskie są wartości lewicy w tworzeniu list wyborczych w Bydgoszczy.

Nie zabrakło pytań o najbardziej palącą kwestię kandydatów na prezydentów miast z ramienia SLD. Ireneusz Nitkiewicz, szef Sojuszu w Bydgoszczy i województwie poinformował, że rozmowy cały czas trwają, a jeśli chodzi o Bydgoszcz, brane są pod uwagę trzy kandydatury, czyli Anna Mackiewicz, Jan Szopiński i on.

Zachęcamy do zapoznania się szerszą relacją w mediach:

TVP3 Bydgoszcz – Cała lewica idzie razem do wyborów

Radio PiK – Kto będzie kandydatem SLD na prezydenta Bydgoszczy?

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera!