W Inowrocławiu obradowała Rada Powiatowa SLD

dodano ponad 2 tygodnie temu, 2017-10-19 w kategorii: Powiatowe

17 października 2017 r. odbyło się posiedzenie Rady Powiatowej SLD powiatu inowrocławskiego. Na zaproszenie przewodniczącego Włodzimierza Figasa wzięli w niej udział szef SLD w regionie Ireneusz Nitkiewicz oraz sekretarz wojewódzkie Tomasz Mokos.

Włodzimierz Figas przedstawił uczestnikom ustalenia z ostatniego Zarządu Wojewódzkiego, podziękował za hojny udział w akcji pomocy ofiarą nawałnic w regionie (więcej o akcji można przeczytać TUTAJ), poinformował o zbiórce podpisów pod Obywatelską Inicjatywą Ustawodawczą odnośnie cofnięcia ustawy „dezubekizacyjnej” (więcej TUTAJ) oraz o Kongresie Wsi Polskiej, który odbędzie się 18 listopada w Warszawie.

Ireneusz Nitkiewicz podziękował członkom organizacji z koła Złotniki Kujawskie za organizację wakacyjnego pikniku dla dzieci (więcej TUTAJ) oraz przekazał informację na temat sytuacji finansowej partii w związku z możliwością cofnięcia dotacji.

W dalszej części i podczas dyskusji poruszono temat najbliższych wyborów samorządowych i działań partii z nimi związanych.

Tomasz Mokos poprosił o aktualizację adresów mailowych w celu lepszego dotarcia do członków partii z bieżącymi informacjami.