Dni Jędrzejowa 2013

dodano 2013-02-17 22:17 w kategorii: Powiatowe

W sobotę 16 lutego prof. Joanna Senyszyn przybyła na "Święto Miasta" Jędrzejowa. W uroczystości, która miała miejsce w pięknym Centrum Kultury, brało udział kilkuset mieszkańców i przyjaciół Jędrzejowa oraz władze samorządowe i zaproszeni goście. Eurodeputowana pozdrowiła jędrzejowian w imieniu parlamentarzystów europejskich. Życzyła kolejnych 742 Szczęśliwych dla miasta lat. Burmistrz Marcin Piszczek oraz Przewodniczący Rady Miasta Paweł Błaszkiewicz wręczyli medale "Za zasługi dla Jędrzejowa" czterem laureatom. Wśród nich, autorowi znakomitego internetowego portalu andreowia.pl Warto przypomnieć, że pomysłodawcą medali i inicjatorem obchodów Święta Miasta jest nasz radny, a wcześniej Burmistrz Jędrzejowa, członek SLD, Henryk Michałkiewicz. Po wręczeniu medali i nagród w konkursie plastycznym, goście obejrzeli świetny spektakl Teatru CON TEXT, "Wujaszek Czech-off" w reżyserii Ireneusza Ślusarczyka. Aplauzowi nie było końca. Tak zakończyły się obchody 742 rocznicy powstania Jędrzejowa.