Zawody Ratownicze o Puchar Sekretarza Pomorskiego WOPR Romana Chmielowskiego na plaży w Stegnie

dodano 2013-08-17 12:39 w kategorii: Akcje

W dniu 16.08.2013 r. na plazy w Stegnie odbyły się kolejne zawody Ratownicze o Puchar Sekretarza WOPR Województwa Pomorskiego Romana Chmielowskiego . Zawody zostały przeprowadzone dla wszystkich ratowników zatrudnionych na plażach z takich miejscowości jak : Mikoszewo, Jantar, Stegna, Sztutowo, Katy Rybackie. w Zawodach wzięło udział 18 ratowniczek i ratowników. Ratownicy mogli rywalizować w takich konkurencjach jak: Bieg na dystansie 1 km, rzut kołem ratunkowym na odległość, rzut rzutka ratownicza do celu, skok w dal z miejsca oraz pływanie na dystansie 200 metrów stylem dowolnym. Sędzią zawodów była Ratowniczka z wieloletnim stażem Pani Edyta Zdyb. Po zaciętej rywalizacji 1 miejsce zdobył Piotr Chmielowski uzyskując 38 punktów, 2 miejsce Marcin Schabowski 35 punktów oraz miejsce 3 zdobył Pawłowski Marcin. 4 Ogórek Michał 33pkt, 5 Michał Kłos 31 pkt, 6 Andrzej Szewczak. Na uroczystość przybyli tacy goście jak: Jolanta Kwiatkowska Wójt gminy Stegna, Jerzy Śnieg przewodniczący Rady Powiatu Kwidzyńskiego, Jarosław Dywizjusz Prezes Gminnej OSP w Nowym Dworze Gdańskim, Tomasz Rusinowicz przewodniczący Rady Powiatu SLD w Nowym Dworze Gdańskim oraz rodzice ratowników. Fundatorami pucharów i nagród byli: wymienienie goście. Podczas wręczania nagród i wyróżnień Pani Jolanta Kwiatkowska wręczyła podziękowania dla Ratowników , którzy uratowali największa ilość osób. Puchar za I-sze miejsce ufundował Roman Chmielowski Sekretarz WOPR Województwa Pomorskiego, za II -gie miejsce Jerzy Śnieg Przewodniczący Pomorskiej Rady Wojewódzkiej SLD w Gdańsku, za III-cie miejsce Jolanta Kwiatkowska Wójt Gminy Stegna i za IV-te miejsce Tomasz Rusinowicz Przewodniczący Rady Powiatu SLD w Nowym Dworze Gdańskim.