12 sierpień - Międzynarodowy Dzień Młodzieży

DZIŚ  MIĘDZYNARODOWY DZIEŃ MŁODZIEŻY

Święto zostało ustanowione 17 grudnia 1999 roku przez Zgromadzenie Ogólne ONZ.Młodzi ludzie 2ab

Tegoroczny temat  i  przesłanie  ONZ  - "Solidarność międzypokoleniowa: Tworzenie świata dla wszystkich grup wiekowych" - przypomina nam podstawową prawdę: potrzebujemy ludzi w każdym wieku, zarówno młodych, jak i starszych, aby połączyć siły w celu zbudowania lepszego świata dla wszystkich.

Zbyt często ageizm, uprzedzenia i dyskryminacja uniemożliwiają niezbędną współpracę. Wszyscy tracimy, kiedy młodym ludziom uniemożliwia się podejmowanie decyzji dotyczących ich życia, a starsi ludzie są pozbawieni szansy na bycie wysłuchanym.  Dziś solidarność i współpraca są bardziej istotne niż kiedykolwiek, ponieważ nasz świat stoi w obliczu szeregu wyzwań, które zagrażają naszej wspólnej przyszłości.

Składamy  serdeczne  życzenia   wszystkim  ludziom  młodym, a  w  szczególności  członkom  Młodej Lewicy  z  Radomia  oraz  z  całego  kraju. W   młodzieżówkach   Nowej  Lewicy  każdy  ma  równe  szanse  na  rozwój i  działanie.

Lewica  wspiera  równość płci i zwiększa  możliwości uczestnictwa młodych ludzi w życiu obywatelskim i politycznym.  Lewica  nie   tylko  słucha   młodych ludzi – my   włączamy   ich w mechanizmy decyzyjne na poziomie lokalnym i  krajowym.
Jeśli  masz  przynajmniej  15  lat  i  nie  więcej   ni z  25  lat – to  miejsce  dla Ciebie.

Zapraszamy  Was  do  dołączenia  do  Młodej  Lewicy w Radomiu.

Radom, dnia 12 sierpnia 2022r.                                                                                   Waldemar Kaczmarski

/-/ Przewodniczący Rady Miejskiej Nowej Lewicy w Radomiu

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera!