Blogosfera

Straszna choroba Jarosława Kaczyńskiego

Data dodania: ponad 2 tygodnie temu, 2017-04-12

Jarosław Kaczyński jest poważnie chory. Ma nieustające, dręczące poczucie winy i wyrzuty sumienia, nie może uwolnić się od wspomnienia ostatniej telefonicznej rozmowy z bratem i tragedii, która nastąpiła chwilę potem. Uważa, że ponosi odpowiedzialność za katastrofę prezydenckiego samolotu i śmierć brata-bliźniaka. Jest przekonany, że to on powinien zginąć.

Od siedmiu lat próbuje wyprzeć swoją winę, zrzucając ją na innych (Tuska, Putina, brzozę, Arabskiego, mgłę, rosyjskich kontrolerów lotu, zamachowców itd. Itp.). W wypieraniu odpowiedzialności nieoceniony jest Macierewicz, który podsuwa coraz bardziej kretyńskie powody katastrofy. Dostaje za to pozycję, kasę i bezkarność.

Czy już wiecie, na co cierpi pierwszy obywatel Pislandii? Moja diagnoza jest prosta: SYNDROM OCALEŃCA SMOLEŃSKIEGO.

Podstawą terapii ocaleńca jest poprawnie przeżyta żałoba, pogodzenie się z prawdą i wybaczenie sobie. Kaczyński tego nie chce i nie potrafi, a Macierewicz to wręcz uniemożliwia. Szukajmy dobrego psychoterapeuty!

Zobacz profil polityka: Joanna Senyszyn