Blogosfera

Niech prawda wyzwoli PiS

Data dodania: 2017-08-26 11:02

Tzw. druga ustawa dezubekizacyjna jest sprzeczna z konstytucją, gdyż odbiera prawa nabyte, wprowadza odpowiedzialność zbiorową i karze bez sądu. Ustawa ta łamie prawa człowieka, więc pracownicy służb mundurowych, niesłusznie i niesprawiedliwie pozbawieni uczciwie zapracowanych emerytur, mają moralne prawo upublicznić wszystko, co wiedzą, o swoich oprawcach, a co nie stanowi tajemnicy państwowej. Wszak atak jest jednym ze sposobów obrony.

W pełni popieram ujawnienie materiałów, które - wg słów jednego z mundurowych, poszkodowanych przez tzw. drugą ustawę dezubekizacyjną - „kompromitują bandę mściwych oszołomów”. Oczywiście informacje o homoseksualnej orientacji nie są w żadnej mierze kompromitujące. Ich upublicznienie będzie natomiast straszne dla homofobów, narodowców, kiboli i katoli spod wezwania Radia Maryja. I bardzo dobrze!

Jest jeszcze jeden aspekt upublicznienia takich informacji. Ludzie ukrywający swoją orientację seksualną, a także różne ciemne sprawki z przeszłości, żyją w ciągłym strachu, że to się wyda. Dlatego mogą być szantażowani przez obcy wywiad, ale też przez kolegów z własnej partii. Ujawnienie wszystkiego sprawi, że staną się wolni od nacisków. Wszak, jak mawiał JPII, prawda wyzwala.

Oczywiście upubliczniania prawdy nie należy ograniczać do posłów i działaczy PiS. Dla sprawiedliwości i bezpieczeństwa naszej ojczyzny warto ujawnić tajemnice wszystkich posłów i senatorów, którzy głosowali za ustawą dezubekizacyjną oraz polityków, którzy mają gęby pełne nauk JPII, a boją się prawdy. Pomóżmy im! Niech się przestaną bać!

Zobacz profil polityka: Joanna Senyszyn