Maciej Banaszak

Urodziłem się w 1975 roku w Poznaniu. Tutaj się wychowywałem i dorastałem. Od zawsze byłem aktywny, lubiłem pracować w biznesie jak i działać społecznie. W wieku osiemnastu lat otworzyłem swoją pierwszą firmę. Zajmowałem się dystrybucją sprzętu IT. W 2007r. połączyłem pasję jaką są motocykle z pracą i otworzyłem salon motocyklowy. Bardzo lubię sport, regularnie biegam, jeżdżę na nartach i oczywiście podróżuję motocyklem. Jestem mężem i ojcem dla ukochanej córki w wieku wczesnoszkolnym. Do polityki wszedłem pod wpływem pozytywnych emocji jakie w tym czasie wywołał we mnie w 2010 roku Janusz Palikot.Po roku zostałem posłem z ramienia partii Ruch Palikota otrzymując od poznaniaków prawie 19tyś głosów. Jednak w połowie roku 2014 moja wizja tworzenia partii mocno odbiegała od tego co proponował lider ugrupowania, nasze drogi się rozeszły , a ja zasiliłem szeregi Sojuszu Lewicy Demokratycznej. Byłem członkiem Komisji Do Spraw Unii Europejskiej, opiniując wiele dyrektyw, a obecnie pracuję w Komisji Infrastruktury, gdzie zajmuję się sprawami budownictwa, gospodarki przestrzennej i mieszkaniowej, sprawami transportu lądowego, powietrznego i wodnego, poczty oraz geodezji i kartografii, a także gospodarki morskiej, w tym morskiej floty handlowej, portów morskich oraz popularyzacji problematyki morskiej. Jestem autorem ustaw, m. innymi o uregulowaniu działań Straży Miejskiej. Staram się pomagać innym ,działać społecznie, spotykać i rozmawiać z ludźmi, a tym samym bardzo dobrze odnajduję się w pracy jako polityk. W czasie tych czterech lat pracy w Sejmie z mojej inicjatywy zakończyło się pomyślnie wiele lokalnych spraw dotyczących problemów moich wyborców, co tym bardziej mnie mobilizuje do dalszej ciężkiej pracy – zachęcam do zapoznania się ze szczegółami w zakładce „aktualności”. Nie są to oczywiście wszystkie wydarzenia lecz zaledwie ich część. Jestem zawsze otwarty na wszelkie pomysły i problemy naszych mieszkańców. Dlatego też zachęcam do kontaktu.

Pozdrawiam,
Maciej Banaszak
  • Adres:
    ul. Sienkiewicza 22 pok. 617, 60-818 Poznań tel. 61 853 88 89 biuroposelskiembanaszak@gmail.com
  • Telefon:
    biuroposelskiembanaszak@gmail.com
  • www:
    www.maciejbanaszak.eu

* wszystkie pola są wymagane

• B
  • C