Marek Balt

Jestem Posłem na Sejm Rzeczypospolitej Polskiej.

Byłem Radnym  Miasta Częstochowy V i VI kadencji, w V kadencji pełniłem  funkcję Przewodniczącego Komisji Rewizyjnej, a VI Kadencji Rady Miasta Częstochowy pełniłem funkcję Przewodniczącego Rady Miasta Częstochowy.

Jestem absolwentem Politechniki Częstochowskiej, społecznikiem, samorządowcem.
Od 17 lat pracuję w częstochowskiej Hucie, dziś jako Zastępca Dyrektora ds. Remontów w Zakładzie Remontowo – Usługowym. W tym czasie pełniłem funkcję Przewodniczącego Rady Nadzorczej MPWiG Spółka z o.o. W Będzinie, Wiceprzewodniczącego Rady Nadzorczej H. Cz. ,,ADMET” Spółka z o.o. w Częstochowie, Członka Rady Nadzorczej Huty Stali Częstochowa Spółka z o.o. w Częstochowie, Członka Zarządu - Dyrektora Produkcji w Sp. z o.o. Stalserwis w Częstochowie.

W latach 2003 – 2005 byłem nauczycielem akademicki w Katedrze Analizy Ekonomicznej i Logistyki oraz w Katedrze Systemów Technicznych na Wydziale Zarządzania Politechniki Częstochowskiej.
W latach 1997 – 2002 byłem właścicielem  firmy zajmującej się produkcją i sprzedażą oprogramowania i sprzętu komputerowego.

Dnia 10 marca br. na VI Częstochowskim Zjeździe Miejskim zostałem wybrany przez delegatów Przewodniczącym Rady Miejskiej SLD w Częstochowie.
Dnia 25 marca br. w Katowicach zaufali mi także delegaci na V Śląskim Zjeździe Wojewódzkim i zostałem przez nich wybrany Szefem Śląskiej Rady Wojewódzkiej SLD.

Prywatnie

Jestem wielbicielem nurkowania,  jazdy na nartach i dobrej książki.
Prowadzę aktywny tryb życia, regularnie uprawiam sport w myśl maksymy: „w zdrowym ciele, zdrowy duch”. W sezonie, w wolnej chwili lubię zajmować się domowym ogrodem.
  • Adres:
  • Telefon:
    posel.mbalt@gmail.com
    posel.mbalt@gmail.com
  • www:

* wszystkie pola są wymagane

• B
  • C