Tomasz Blukacz

Tomasz Blukacz - urodzony 1981 roku w Częstochowie. Absolwent Politechniki Częstochowskiej. Magister zarządzania instytucjami publicznymi i samorządowymi  - tytuł uzyskany w 2006 roku. Ukończył studia podyplomowe  w Instytucie Nauk Społecznych Akademii Jana Długosza o specjalizacji administracje publiczna oraz zarządzanie przedsiębiorstwem w Wyższej Szkole Pedagogicznej w Częstochowie. Od 2005 roku pracownik sektora energetycznego. Specjalista z zakresu zamówień publicznych. Członek Zarządu wojewódzkiego i krajowego Stronnictwa Gospodarczego (2005-2007). Przewodniczący organizacji związkowej w branży energetycznej zrzeszonej w Ogólnopolskim Porozumieniu Związków Zawodowych (2008-2012, 2012-2014). Jeden z założycieli częstochowskiego speedrower-a oraz Klubu Rekreacyjno – Sportowego Towarzystwa Krzewienia Kultury Fizycznej w Częstochowie. Członek Rady Miejskie SLD (2012-2016).

Radny Miasta Częstochowy VI kadencji (2010-2014). Członek trzech Komisji Rady Miasta Częstochowy:  Rewizyjnej, Rozwoju regionalnego i gospodarki, Sportu, kultury i turystyki.

Jest za zbudowaniem solidarnego społeczeństwa obywatelskiego, silnego i sprawnego samorządu. Chce państwa z rozumną polityką socjalną, mocno wspierającego edukacyjne i zawodowe aspiracje obywateli. Państwa bez biedy i bezdomności, otwierającego życiowe szanse zwłaszcza dla ludzi młodych, bez względu na ich miejsce zamieszkania, majętność własną czy rodziców, dającego bezpłatny i równy dostęp do edukacji, kultury i sportu, nie dzielącego obywateli według wieku, pochodzenia społecznego czy wyznawanych poglądów.
  • Adres:
  • Telefon:
  • www:
    t.blukacz@onet.pl

* wszystkie pola są wymagane

• B
  • C