Tomasz Kamiński

Urodziłem się w 1979 roku w Rzeszowie.  Kolejną kadencję jestem najmłodszym posłem z Podkarpacia. Jestem absolwentem II Liceum Ogólnokształcącego im. płk. Leopolda Lisa Kuli w Rzeszowie. Ukończyłem także studia na Wydziale Socjologiczno-Historycznym Uniwersytetu Rzeszowskiego o specjalności samorządowej.

Jestem żonaty – żona Ania.

Wolny czas, którego niestety nie mam za wiele spędzam z rodziną, a także wędkuję, dużo czytam – ulubiona książka to "Przygody dobrego wojaka Szwejka". Jestem kibicem piłki nożnej i siatkówki. Związałem się z lewicą, bo wierzę, że właśnie lewica może zmienić Polskę i Podkarpacie. Szkołą politycznego i społecznego działania był szereg funkcji jakie pełniłem i pełnię:
Sekretarz Rady Wojewódzkiej SLD
Radny Rady Miasta Rzeszowa
Przewodniczący Rady Wojewódzkiej SLD
Wiceprzewodniczący Klubu Poselskiego SLD w Sejmie RP
Wiceprezes CWKS RESOVIA
Członek Polskiego Związku Wędkarskiego
Rzecznik prasowy sztabu A. Kwaśniewskiego w woj. podkarpackim w 2000 roku

Zawsze pracowałem dla Podkarpacia i dla dobra jego mieszkańców. Pracę tę traktuję jak służbę. Chcę poprowadzić podkarpacką lewicę do nowych wyzwań. Zabiegam o to żeby wszyscy posłowie wspierali Podkarpacie, bez oglądania się na partyjne sztandary. Wszyscy przecież pracujemy dla Podkarpacia.

• Adres:
    Biuro Poselskie Tomasza Kamińskiego Ul. Ks. Jałowego 31 35-010 Rzeszów
  • Telefon:
    Telefon: 17-852 62 66
    bpos.tk@wp.pl
  • www:
    www.tomaszkaminski.pl

* wszystkie pola są wymagane

• B
  • C