Marcin Nowotka

Urodzony 26 czerwca 1982 roku w Makowie Mazowieckim. Europeista. Studia dyplomowe i magisterskie ukończył w 2008 roku na Akademii Finansów w Warszawie na wydziale stosunki międzynarodowe – specjalizacja europeistyka. W 2005 roku odbył praktykę w Konsulacie Generalnym RP w Nowym Jorku.

Doktorant Wydziału Nauk Politycznych na Uniwersytecie im. Jana Kochanowskiego w Kielcach. W latach 2008-2012 Przewodniczący Federacji Młodych Socjaldemokratów na Mazowszu i Wiceprzewodniczący Rady Krajowej FMS oraz członek Zarządu SLD na Mazowszu.

Aktywny w samorządzie. W latach 2002-2006 radny gminy Płoniawy-Bramura. Od 2006 roku Radny Powiatu Makowskiego i Członek Zarządu. Od 18 roku życia aktywnie działający społecznie na rzecz powiatu makowskiego, województwa mazowieckiego i organizacji pozarządowych. Współpracuje z Polskim Związkiem Niewidomych. W 2008 roku odznaczony przez Prezydium Zarządu Głównego Polskiego Związku Niewidomych za specjalne zasługi dla PZN. Współorganizator letnich obozów młodzieżowych brydża sportowego. Jest jednym z najpopularniejszych samorządowców powiatu makowskiego według plebiscytu prasy lokalnej w 2010 roku.

Prezes fundacji Amicus Verus i manager w prywatnej spółce.

* wszystkie pola są wymagane

• B
  • C